Financiële Steun en Toelagen voor Je Renovatieprojecten


 De overheid bewijst dat renovatie een verstandige investering is. Deze ondersteuning biedt je extra motivatie om te beginnen.

Wij zorgen voor een perfect afgewerkt dak van hoge kwaliteit, waar je jarenlang plezier van hebt. Onze service is gericht op klanttevredenheid en omvat hulp bij het aanvragen van beschikbare financiële steunmaatregelen.


logo brabodakwerken

Welke financiële ondersteuning en subsidies zijn beschikbaar voor dak- en gevelrenovaties?

De nationale, regionale en gemeentelijke overheden erkennen de vele voordelen van een grondige renovatie van je woning of gebouw. Omdat renovaties vaak kostbaar zijn, bieden deze overheden verschillende premies en subsidies aan om je financieel te ondersteunen.

Renovatie Subsidie


Zowel nationale als lokale overheden erkennen duidelijk de voordelen van een uitgebreide renovatie van je huis of pand. Om de vaak hoge kosten te verlichten, verstrekken ze de nodige premies en subsidies.


foto brabodakwerken
HOEVEEL BEDRAAGT DE MIJN VERBOUWPREMIE

Het bedrag van deze premie wordt bepaald op basis van je persoonlijke situatie. Factoren zoals of je alleenstaand bent of getrouwd, het aantal kinderen ten laste, en je inkomen worden allemaal in overweging genomen bij het vaststellen van het premiebedrag.

 • Enkel renovatiewerken die door een aannemer worden uitgevoerd, komen in aanmerking, met uitzondering van binnenrenovatie, elektriciteit en sanitair. Het totale factuurbedrag per renovatiecategorie moet minstens 1000 euro exclusief btw bedragen.


De aanvraag voor de Mijn VerbouwPremie verloopt online. Je kunt de renovatiewerken waarvoor je een premie aanvraagt individueel of per categorie indienen. Voorbeelden van categorieën zijn dakwerken, buitenmuurrenovatie of binnenrenovatie.

Indien je een premie aanvraagt voor een bepaalde categorie, kun je gedurende de volgende 5 jaar geen nieuwe premie aanvragen voor dezelfde categorie. Voor installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp en warmtepompboiler geldt een termijn van 10 jaar. De facturen kunnen tot 2 jaar na de datum worden ingediend.

Het is dus belangrijk om je premieaanvraag tijdig te plannen, maar bundel ze indien mogelijk wanneer er nog meer renovatiewerken op de planning staan.


Wij onderzoeken samen met jou welke subsidies voor dak- of gevelrenovatie je kunt ontvangen.


EPC-labelpremie


Als je een woning hebt gekocht, dan geldt vanaf 1 januari 2023 de renovatieverplichting. Alle woningen en appartementen die zijn aangekocht met een label E of F moeten verplicht gerenoveerd worden naar label D of beter, binnen 5 jaar na aankoop.

De EPC-labelpremie wordt toegekend na de renovatie van een woning of wooneenheid met ondermaatse energieprestaties, waarbij het EPC-label D of E voor woningen en D, E of F voor wooneenheden zoals appartementen betreft.

De renovatiewerken dienen binnen 5 jaar na de aanvraag van de premie te worden uitgevoerd en moeten het EPC-label verbeteren tot minstens label C voor woningen en B voor appartementen.foto brabodakwerken

Het bedrag van de EPC-labelpremie varieert afhankelijk van het nieuwe EPC-label na de renovatie. Hoe beter het label, hoe hoger de premie. Voor woningen varieert het bedrag van 2500 euro voor label C tot 5000 euro voor label A. Voor wooneenheden ligt het iets lager, variërend van 2500 euro voor label B tot 3750 euro voor label A.

 • De EPC-labelpremie is beschikbaar voor alle woningeigenaars, maar geldt specifiek voor woningen, woongebouwen of wooneenheden met een ondermaatse energieprestatie. Het EPC-label mag niet ouder zijn dan 2019, en de renovatiewerken moeten binnen 5 jaar na de activering van de premie worden uitgevoerd. Het nieuwe EPC-label mag bij aanvraag van de premie niet ouder zijn dan 12 maanden.


Stap 1: Activering van de EPC-labelpremie Als je een 'EPC-voor' hebt waaruit blijkt dat de energieprestatie van je woning slecht is, kun je via Fluvius online de activering van de EPC-labelpremie aanvragen.

Stap 2: Uitbetaling van de EPC-labelpremie Binnen 5 jaar na het verkrijgen van het 'EPC-voor', moet je een nieuw EPC laten opstellen dat aantoont dat de energieprestaties van je woning zijn verbeterd en dat je woning minstens label C heeft behaald, of je wooneenheid minstens label B. Binnen 12 maanden na het verkrijgen van dit nieuwe EPC kun je online de premie aanvragen bij Fluvius.


Bereken snel uw besparingen bij dak- en gevelrenovatie met ons offerte formulier!

Hulp voor particulieren bij asbestverwijdering


Overweeg je een woning of gebouw, gebouwd voor 2001, te slopen of te renoveren? Tijdens de werken is er een kans dat je op asbest stuit. Het veilig en correct verwijderen van asbest, ofwel zelf of via een professional, brengt kosten met zich mee.

De Vlaamse Overheid biedt particulieren ondersteuning door middel van verschillende initiatieven, gecoördineerd door lokale besturen. Deze lokale besturen kiezen zelf welke asbestafbouwprojecten ze organiseren en ontvangen hiervoor premies van OVAM. Dit stelt jou in staat om asbest te laten verwijderen tegen verlaagde tarieven.


foto brabodakwerken
WELKE SUBSIDIES/MAATREGELEN ZIJN ER VOOR ASBESTVERWIJDERING?

Lokale besturen organiseren verschillende initiatieven voor de verwijdering van asbest:

 • Ophalen aan huis van asbestcementafval in platenzakken of containers.
 • Samenaankoop voor de vervanging van asbesthoudende dak- of gevelbekleding.
 • Samenaankoop voor de verwijdering van niet-hechtgebonden asbesttoepassingen, met 50% subsidie door een erkende asbestverwijderaar.

Voor meer informatie over deze projecten en bijbehorende premies met betrekking tot asbestverwijdering, kun je hier kijken.


Benieuwd naar uw renovatiebesparing? Gebruik ons handige offerte formulier!

Gereduceerd btw-tarief


De federale overheid stimuleert renovaties door het btw-tarief te verlagen. Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kun je deze onder bepaalde voorwaarden renoveren tegen een btw-tarief van 6% in plaats van 21%.

foto brabodakwerken
 • Je woning is ouder dan 10 jaar.
 • Je woning wordt voornamelijk als privéwoning gebruikt, met slechts een klein gedeelte voor beroepsactiviteiten.
 • De renovatiewerken worden direct aan de eindgebruiker (eigenaar of huurder) gefactureerd.


 • Je hoeft hier zelf niets voor te regelen. De aannemer verwerkt dit direct in de offerte of factuur. Het leveren en plaatsen van de materialen moet echter door dezelfde aannemer worden uitgevoerd.


Ontdek direct uw besparing bij dak- en gevelrenovatie met ons offerte formulier!


Lokale premies


Ook je provincie, stad of gemeente kunnen subsidies bieden voor diverse energiebesparende investeringen. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent, zodat je geen enkele premie misloopt.

foto brabodakwerken

Wilt u besparen op renovatie? Vul ons offerte formulier in en ontdek het!

Offerte Aanvraag

 

Logo

 • Kernenergiestraat 19, 2610 Wilrijk
 • +3232309200
 • info@brabodakwerken.be
Social media

... ...